ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Posted by : Mr. Blog | 4 Δεκ 2014 | Published in

Είμαι γονέας και το παιδί μου είναι μαθητής του 5ου δημοτικού σχολείου και απευθύνομαι σε κάθε πρώην και νυν υπεύθυνο για την τραγική, απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση την οποία βιώνουν τα παιδιά μας στο εν λόγω κτίριο.


1ον) ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ 
Προκαλώ τον οποιονδήποτε και κυρίως τους αρμόδιους του δήμου,της περιφέρειας και της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο πείραμα:
Σας προτείνω να επισκεφθείτε τις τουαλέτες του συγκεκριμένου σχολείου και να καθίσετε εκεί για περισσότερο από δύο λεπτά. Δεν θα μπορέσετε. Η δυσοσμία είναι τέτοια που θα λιποθυμήσετε. Μιλάμε για εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευαστεί το 1974 και έκτοτε δεν έχει γίναι ουδεμία παρέμβαση πλην ελαχίστων κινήσεων του συλλόγου γονέων.

Σε αυτό λοιπόν το περιβάλλον που δεν θα άντεχε να παραμείνει κανείς από εμάς περισσότερο από μερικά λεπτά, αναγκάζουμε να ζουν για χρόνια ολόκληρα τα παιδιά μας! 

2ον) ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
 Σκουριασμένα παλιά καλοριφέρ που μετράνε 4 δεκαετίες ζωής και ελλιπέστατο σύστημα θέρμανσης μιας άλλης εποχής. 


3ον) ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Η ίδια απαράδεκτη κατάσταση υφίσταται και στα φωτιστικά σώματα τα οποία μοιάζουν να βγήκαν από ταινία θρίλερ! Δεν χρειάζεται να σας εξηγώ με λόγια, κάντε τον κόπο μιας επίσκεψης και θα καταλάβετε με την πρώτη ματιά!


Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ

Μετά από μια απλή «έρευνα» που έκανα διαπίστωσα ότι το σχολείο δεν έχει ανακαινίσει τουαλέτες, καλοριφέρ και φώτα από το 1974!
Οι εκπαιδευτικοί και διευθυντές δεν σταμάτησαν ποτέ να εκλιπαρούν για βοήθεια και ενδιαφέρον και εισέπραξαν έως σήμερα σε αμείωτο βαθμό την....πλήρη αδιαφορία! 
«Δεν έχουμε, θα δούμε, περιμένετε» είναι οι αγαπημένες απαντήσεις των πολιτικών και αυτοδιοικητικών μας.

Αποφάσισα να εκδηλώσω την αγανάκτηση μου και ελπίζω να δημοσιεύσετε το πρόβλημα μιας και έχω διαπιστώσει ότι το oladeka έχει επιδείξει ενδιαφέρον και ευαισθητοποιείται σε ανάλογα θέματα. Παρακαλώ τους πάντες (ο καθένας από τη θέση και «το πόστο του») 
να κάνουνε ότι μπορούνε για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό, την ανθρωπιά και τον σεβασμό στα παιδιά μας από τα οποία προσδοκούμε να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ας τους δώσουμε όμως και μεις το σωστό παράδειγμα και τα απαραιτήτως στοιχειώδη εφόδια. 

Να σημειώσω ότι μέσα σε όλα τα ζοφερά στοιχεία που συνέλεξα σχετικά με το ιστορικό του προβλήματος του σχολείου, είδα και μια ριπή φωτός ως ελπίδα η οποία προκύπτει από τα λεγόμενα του νέου υπεύθυνου της επιτροπής Αβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καστοριάς ονόματι  Δημήτρη Στυλιάδη ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, είναι γνώστης του προβλήματος και υποσχέθηκε να προσπαθήσει για λύσεις.

Καλοδεχούμενη η καλή διάθεση αλλά νομίζω ότι δεν είναι αρκετή.

Ο κ.Στυλιάδης χρειάζεται την ενεργή και αποτελεσματική υποστήριξη του Δημάρχου Καστοριάς, του Αντιπεριφερειάρχη, του Περιφερειάρχη και των βουλευτών του νομού. 
Σας παρακαλώ να μην περιοριστείτε για ακόμη μια φορά σε λόγια, φωτογραφίσεις και δελτία τύπου αλλά επιτέλους να κάνετε κάτι.

Περιμένω και σας δηλώνω ότι δεν θα σταματήσω τον αγώνα προς κάθε κατεύθυνση και με οποιοδήποτε θεμιτό μέσο.