ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ

Posted by : Mr. Blog | 10 Ιαν 2014 | Published in

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των καρναβαλιστών στην Καστοριά στα μπουλούκια του Καστοριανού Καρναβαλιού και τη 2η ημέρα, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, καθώς μεταμφιεσμένοι κάθε ηλικίας ξεχύθηκαν στην οδό Μητροπόλεως μεταφέροντας  από νωρίς το κλίμα κεφιού και γλεντιού από κάθε γειτονιά και κάθε πλατεία της πόλης
στηρίζοντας για ακόμη μία χρονιά τις προσπάθειες του Δήμου Καστοριάς για διατήρηση του ξεχωριστού αυτού εθίμου. 

Συνολικά τα μπουλούκια που συμμετείχαν φέτος και τις δύο ημέρες στα Ραγκουτσάρια ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Τα Ραγκουτσάρια ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των καρναβαλιστών την ημέρα της «Πατερίτσας» την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, στην οποία συμμετείχαν 37 ομάδες καρναβαλιστών που αποτελούνταν από μαθητές των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, μέλη Πολιτιστικών και άλλων Συλλόγων του Ν. Καστοριάς, αλλά και άλλες παρέες. Η παρέλαση των καρναβαλιστών κατέληξε στην πλατεία Ντολτσό, όπως κάθε χρόνο, όπου το γλέντι κορυφώθηκε αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 


Φέτος η έναρξη της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού μεταδόθηκε ζωντανά στο τηλεοπτικό δίκτυο ΣΚΑΙ στην ενημερωτική εκπομπή “MAGAZINO” με τον Γιώργο Αυτιά. 

Επίσης, τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια θα παρουσιαστούν εκτενώς στα κεντρικά δελτία ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης και τα τοπικά Δίκτυα καθώς και το Διαδίκτυο.