Συνεργασία Ελλάδας-Κίνας για θέματα ραδιοτηλεόρασης; Ο ρόλος της ΕΡΤ

Posted by : Mr. Blog | 3 Αυγ 2015 | Published in

Συνεργασία Ελλάδας-Κίνας για θέματα ραδιοτηλεόρασης; Ο ρόλος της ΕΡΤ
Σημαντικές εκτιμώνται οι προοπτικές για τη συνεργασία ανάμεσα στη χώρα μας και την Κίνα σε θέματα ραδιοτηλεόρασης, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε σήμερα η Κινέζα υφυπουργός, αρμόδια για θέματα ραδιοτηλεόρασης, Λι Κιούφανγκ, με τον γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο και τον προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Λι Κιούφανγκ εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για θεσμικά ζητήματα της ελληνικής ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και πιο συγκεκριμένα για τη λειτουργία και τον ρόλο της ΕΡΤ.

Ο κ. Κρέτσος ενημέρωσε την υφυπουργό για την πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου, τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Επικοινωνιακής Πολιτικής, Μητρώου on-liine μέσων ενημέρωσης και Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων.

"Η σημερινή συνάντηση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη συνέχιση μιας σημαντικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και της CCTV, η οποία διακόπηκε βίαια με το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013", τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, κ. Διονύσης Τσακνής.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και του CCTV στους τομείς της ανταλλαγής προγραμμάτων με έμφαση στις ειδήσεις και τον πολιτισμό αλλά και στις διμερείς συμπαραγωγές.
Στη συνέχεια αναμένεται να υπογραφεί πρωτόκολλο ανάμεσα στη ΓΓ και το αρμόδιο κινεζικό υφυπουργείο, καθώς και αντίστοιχα πρωτόκολλα ανάμεσα στην ΕΡΤ και στο CCTV και την κινεζική κρατική ραδιοφωνία.

usay.gr