Τα μινγκ δεν ανήκουν στο οικοσύστημα μας Του Βασίλη Κωνσταντίνου

Posted by : Mr. Blog | 23 Μαΐ 2015 | Published in




Τα μινγκ δεν ανήκουν στο οικοσύστημα μας
Είχα γράψει και παλαιότερα ένα άρθρο για κάποιο σχολιασμό σε τοπικό μπλοκ ,όπου μια φωτογραφία στην παραλία με μινγκ σχολιαζόταν μάλλον θετικά.Θα έλεγα ότι τρόμαξα με την αφέλεια . Ως προς την ευαισθησία προς κάθε ζωντανό το δέχομαι.


Είναι ανθρώπινη,δείγμα πολιτισμού και μας τιμά. Ως αντίδραση όμως μιας σύγχρονης οργανωμένης κοινωνίας όχι.Την θεωρώ σαν μια "άρρωστη" και αδύναμη θέση .Χθες άκουσα σε τοπικό ραδιόφωνο κάποιους σχολιασμούς για την τωρινή κατάσταση.Ε λοιπόν το ξαναλέω ωμά. "Τα μινγκ δεν ανήκουν στο οικοσύστημά μας".


Και αφού δεν ανήκουν πρέπει να σταματήσει η εξάπλωσή τους. Οι τρόποι είναι υπόθεση της πολιτείας. Του κράτους και των αρμόδιων υπηρεσιών.Των περιφερειών και των δήμων.Κυρίως από τους πολίτες και αυτούς που πραγματικά αγαπούν το περιβάλλον.


Η απάθεια μπορεί να επιφέρει την καταστροφή της οικολογικής ισορροπίας.Να παραδώσουμε ένα περιβάλλον χωρίς πολλά είδη που εμείς κληρονομήσαμε και στην θέση τους ένα ξένο είδος που αναπτύχθηκε αλλού .Γιατί ;Για ένα λάθος κάποιων αφελών που στο όνομα της οικολογίας εγκλημάτησαν εναντίον της.Που εμείς δεν είχαμε το κουράγιο την οργάνωση και την θέληση να το διορθώσουμε.
Βασίλης Κωνσταντίνου