ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Η ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!

Posted by : Mr. Blog | 29 Απρ 2015 | Published in

ΦΑΙΔΩΝΑ, ΙΟΡΔΑΝΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ... ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΤΕ
ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Η ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!
ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ  ΜΑΣ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ
Από που να ξεκινήσουμε και που να φτάσουμε. Μέχρι και στην ετήσια συνάντηση του Fur Europe οι Ευρωπαίοι εμπλεκόμενοι με τον κλάδο της γουνοποιίας γελούσανε μαζί μας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ συνεργατών μας, οι Ευρωπαίοι θεσμικοί αλλά και ιδιωτικοί φορείς
μας έχουν για... τους καλύτερους πελάτες!

Πιο εύκολοι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε! Διασπασμένοι, χωρίς γνώση, χωρίς έρευνα, χωρίς συνοχή, χωρίς στόχο!

Παντού το λένε όλοι! Οι Έλληνες γουναράδες ακολουθούν τα χνάρια των πολιτικών τους! 

Διχασμένοι, χωρισμένοι δίχως όπλα διεκδίκησης ούτε των δικαιωμάτων τους...

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ
Η IFF μαζί με την EFBA (Παγκόσμια Ομοσπονδία γούνας και Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων) δημιούργησαν το FUR EUROPE. Είναι μια έκφραση αν μη τι άλλο ενότητας και διαχείρισης κλαδικών θεμάτων για την ευαισθητοποίηση και τη γνώση σχετικά με την εκτροφή γουνοφόρων ζώων και την παραγωγή- πώλησης γούνας στην Ευρώπη που θα βασίζεται στην ειλικρίνεια, τη διαφάνεια και επιβεβαιωμένα γεγονότα.  

Γενικότερα οι Ευρωπαικοί και παγκόσμιοι φορείς εκτός των άλλων ασχολούνται με θέματα της παγκόσμιας γουνοποιίας, της έρευνας, της στήριξης και της ενίσχυσης των γουνοποιών σε κάθε επίπεδο και με κάθε νόμιμο και σύγχρονο τρόπο.

Όταν μιλούσα σε διοικήσεις, φορείς και γουνοποιούς κατά τη δεκαετία του 90 και βροντοφώναζα ότι η πολιτική της σιωπής απέναντι στην προπαγάνδα των υποκριτών της κάθε PETA είναι αναποτελεσματική, καταστροφική και όσο θα τους δίνουμε χώρο στο επικοινωνιακό ρινγκ τόσο αυτοί θα το εκμεταλλεύονται και τόσο θα κάνουν πάρτι, αντιμετώπιζα μια μειλίχια και αναίσθητη έκφραση του στυλ «Ασε, μικρέ, δεν ξέρεις, εμείς ξέρουμε...) Τα χρόνια πέρασαν και μετά από δέκα χρόνια ήρθε ο τότε πρόεδρος του Καναδικού συμβουλίου γούνας κ. Alan Herscovici  http://oladeka.blogspot.gr/2015/03/peta-video.html και τους αφήνει όλους με τα σαγόνια στο πάτωμα όταν τους παρουσιάζει το Fur is Green. Μετά ήρθε το Petakillsanimals που αποκάλυψε το πως η περιβόητη PETA σκοτώνει 10αδες χιλιάδες κατοικίδια αντί να τα διασώσει και πως όλα τα κάνει για τα φράγκα. Όταν πείθεις εκατομμύρια μέλη να σου δωρίζουν συνδρομές 36 εκατομμυρίων δολαρίων τότε πουλάς τρέλα και είσαι και ευτυχισμένος! Και το παίζεις και ηθικός τη στιγμή που θανατώνεις (αντί να σώζεις) τα κατοικίδια που σου εμπιστεύονται! Αυτή είναι η πιο ανήθικη απάτη κυρίες και κύριοι! Δείτε αυτό που δεν θα κουραστούμε να δημοσιεύουμε ξανά και ξανά μέχρι να το μάθει και ο τελευταίος Έλληνας γουνοποιός:

PETA kills animals...Κάνουν τους φιλόζωους αλλά πονάνε περισσότερο για τα 36 εκατομμύρια σκοτώνοντας χιλιάδες ζώα!



Σήμερα διαβάζουμε επιτέλους και στον ελληνικό τύπο την αλήθεια για την ηθική της γούνας:

Γιατί οι ακτιβιστές επιτίθενται στους γουναράδες και όχι στους κρεοπώλες; Επειδή η κάθε ζωή έχει διαφορετική αξία - ισχύει και στα ζώα


Με τον ρυθμό αυτόν μετά από μερικά χρόνια ίσως δικαιωθώ και για την ανάγκη την ενότητας των γουνοποιών αλλά κυρίως τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής τους.

FUR EUROPE ANNUAL MEETING
Στη Φραγκφούρτη στις 24 Απριλίου μαζεύτηκε όλος ο Ευρωπαικός κλάδος της γούνας. Εκεί ήταν οι Εθνικές ομοσπονδίες γούνας, η διεθνής IFF , οι εκτροφείς και η EFBA και άλλοι. Συζητήθηκαν πολύ σημαντικά θέματα για τον κλάδο. Έγινε συνάντηση των προέδρων των Εθνικών Ομοσπονδιών Γούνας, συζητήθηκαν θέματα που αφορουν τον κλάδο των εκτροφέων και που εκκρεμούσαν για χρόνια. 

Στην ετήσια αυτή συνάντηση της Φρανκκφούρτης παραβρέθηκαν οι Δημήτρης Κοσμίδης (πρόεδρος της ΕΟΓ) Νίκος Παναγιώτου σύμβουλος του ΣΕΓ της ΕΟΓ και μέλος της επιτροπής επικοινωνίας της IFF και του FUR EUROPE, εκπρόσωποι των Ελλήνων φαρμαδόρων όπως ο πρόεδρος του συνδέσμου Αθανάσιος Λάγγας, ο γενικός γραμματέας Άλκης Μπαλλής και ο Τάσος Μιχαλόπουλος (μέλος), ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΓ Μίλτος Καρακουλάκης (μέλος Δ/Σ του FUREUROPE).






Παρουσιάσθηκαν οι πρωτοβουλίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας γούνας και οι δράσεις της. Να σημειώσουμε ότι η ΕΟΓ είναι πρώτη Ομοσπονδία που έχει συστήσει Συμβούλιο νέων και έχει θέσει σε διαδικασία εφαρμογής, ενέργειες για την ανάδειξη της γούνας και την πολιτική υποστήριξη του κλάδου.

Και ερχόμαστε τώρα στα χάλια μας. Οι μισοί Ευρωπαίοι μιλούσαν μεταξύ τους για εμάς λέγοντας: «Αφήστε τους στον ύπνο τους. Όσο οι Έλληνες μένουν διχασμένοι και κοιμισμένοι τόσο εμείς κάνουμε κουμάντο και μοιραζόμαστε τα λάφυρα»

Οι άλλοι μισοί (οι πιο δίκαιοι) μας παρακινούν να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε. Έτσι όπως είστε χάνετε κάθε ισχύ. Κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα. Ενωθείτε και διεκδικήστε! Τι περιμένετε? Τα ίδια βέβαια ακούν και οι δύο σύνδεσμοι από τους χορηγούς -δημοπράτες:«Συγγνώμη αλλά κάποια στιγμή θα στερέψουν οι χορηγίες. Ενωθείτε γιατί δεν θα χρηματοδοτούμε μια ζωή δύο θεσμικά καπετανάτα!»

Να σημειώσουμε ότι οι παγκόσμιοι και διεθνείς φορείς διακινούν χρήμα, πολύ χρήμα και διαχειρίζονται εξουσία που φέρνει το χρήμα. Κάνουν επιτυχημένο lobbying (αποτέλεσμα αυτού είναι η τεράστια επιτυχία στο διεθνές δικαστήριο για την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης των Ολλανδικών δικαστηρίων για την απαγόρευση της γούνας στην εν λόγω χώρα). Δεν νομίζετε ότι κάποια στιγμή πρέπει να κουνήσουμε και μεις κανα δαχτυλάκι στο ...μέλι? Το δικαιούμαστε ως παραγωγικό κέντρο (το μοναδικό της δυτικής αγοράς όπως μας αρέσει να λέμε). Δεν είναι κάτι για το οποίο ζητιανεύουμε. Επαναλαμβάνω, το δικαιούμαστε!


ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΣΕ ΤΙ!
Λίγο πολύ όλοι τώρα τελευταία επιβραβεύουν (εξ αποστάσεως γιατί όταν τους λες να ανακατευτούν με τα κλαδικά κοινά βγάζουν ουρές απ έξω) τις πολιτικές συνένωσης. Όλοι επίσης συμφωνούν σε μια αναννέωση των προσώπων των Δ/Σ των συνδέσμων και κυρίως αυτής του «Προφήτη Ηλία»
Φτάνει όμως αυτό? Είναι αρκετό το αποτέλεσμα να βρεθούμε όλοι σε έναν σύνδεσμο αλλάζοντας τα πρόσωπα στο Δ/Σ?
Θα λυθούν όλα ως δια μαγείας? 
Η απάντηση στο ρητορικό ερώτημα είναι βέβαια ένα τεράστιο όχι!

Η ομόνοια, η ένωση και η εναλλαγή προσώπων στις καρέκλες είναι το πρώτο βήμα. Απαραίτητο βήμα. Αν δεν βρεθούμε όλοι μαζί σε μια μάχη το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έρθουν οι γείτονες να πολεμήσουν για μας.
Ούτε όμως η απλή παρουσία μας θα ωφελήσει από μόνη της. Θα  χρειαστούμε σχέδιο, στρατηγική, έρευνα και γνώση, εξειδικευμένα στελέχη, εμπνευσμένους ηγέτες, εργαλεία-όπλα και πολεμιστές.

Πόσο πιο απλά να το πω? Να μαζευτούμε και να συμφωνήσουμε όλοι μαζί αλλά να ξέρουμε σε τι. Η σύμπνοια στη βλακεία δεν θα φέρει κάτι θετικό. Για αυτό θα πω στον συμμαθητή μου Φαίδωνα Γκιάτα, στον φίλο μου Βασίλη Διαμαντίδη όπως και στους υπόλοιπους Ιορδάνη Μιχαηλίδη, τον Γιάννη Κορεντζίδη κα ότι το ζητούμενο της τελευταίας ... εκλογικής μόδας για ενότητα και ανανέωση δεν αποτελεί πανάκεια και ούτε το πετροστόλιστο Καλντρόν για την πολύπαθη γουνοποιία μας. 

Θα πρότεινα να σκεφθείτε και να μας πείτε πρώτα το τι και πως συνοδεύει το νέο της πρότασης σας. Αφήστε κατά μέρος τα γενικόλογα θα. Σχηματίστε ομάδες εργασίας. Σκεφθείτε, ρωτήστε, αποφασίστε, γράψτε, ανακοινώστε το τι πως και πότε πρέπει να γίνει για την Ελληνική γούνα και μετά ζητήστε στήριξη. Μετά δηλώστε παρών. 
Όλα τα άλλα λυπάμαι αλλά είναι μια από τα ίδια χωρίς κανένα νόημα...

Πέτρος Σμιξιώτης