ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΦΟΡΕΙΣ - ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΙ- ΘΟΛΟΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ, ΚΑΙ Οι γούνες δεν «ζεσταίνουν» την Καστοριά

Posted by : Mr. Blog | 21 Απρ 2015 | Published in

Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΞΥΠΝΑ!!!

Νέο δημοσίευμα που αφορά στις προσπάθειες κατάργησης της γουνοποιίας (το λένε επανειλημμένως και ξεκάθαρα ζητώντας παρέμβαση επι τούτοις από τον Αλέξη Τσίπρα) «κατάφεραν» οι υποκριτές δήθεν οικολόγοι των βορείων προαστίων της Αθήνας -μέρος του Σύριζα που έχουν αναφέρει ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έχουν πληροφοριοδότη τον σύντροφο βουλευτή Καστοριάς Βαγγέλη Διαμαντόπουλο (δείτε ΕΔΩ).

Διαβάστε ακόμη ένα σχετικό άρθρο και ξυπνήστε από τον λήθαργό σας. Ναι! Και οι φορείς, και οι επαγγελματίες και όλοι οι Καστοριανοί. Μην τους υποτιμάτε! Ξεκαβαλείστε το καλάμι
της αλαζονείας και κάντε κάτι. Αντιδράστε! Πείτε τους ότι η Καστοριά δεν λέει όχι στη γούνα! Όπως δεν λέει και ολόκληρος ο κόσμος! Εκτός κι αν θέλετε τελικά να γίνετε πραγματικά μέλη της...Κίνησης για την Κατάργηση του Εμπορίου Γούνας και της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Η Καστοριά Λέει Οχι στη Γούνα». Άκου η Καστοριά λέει όχι στη γούνα! Μήπως λέει και όχι στο οξυγόνο? Μήπως λέει και όχι στον ήλιο που ανατέλει από την ανατολή καθημερινά? 

Αν θέλετε να βγουν αληθινοί αυτοί οι φαρισαίοι, και να υπάρξουν πραγματικά μέλη σε αυτή την φανταστική κίνηση-οργάνωση, γίνετε εσείς οι ίδιοι με την απραξία σας. Με την αδιαφορία σας. Με τον ύπνο σας. Με τις μηχανοραφίες σας εναντίον των συμπατριωτών σας και των συναδέλφων σας! Φερθείτε σαν συνάδελφοι! Σαν κλάδος! Αφήστε τις λογικές της κατσίκας του γείτονα! Και για σας που διεκδικείτε ξαναμανά οφίτσια και ΔΣ συνδέσμων: Αφήστε μόνους τους μέντορες, τους πάτρωνες και τους βρυκόλακες νονούς! Κάντε κάτι μια φορά που να πιάσει τόπο και να χει σχέση με το σήμερα!
ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ! ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΟΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΑΘΩΟ ΑΣΤΕΙΟ!

Δείτε το δημοσίευμα που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα των συντακτών:

Σύμφωνα με πρωτοβουλίες πολιτών που αντιτίθενται στο γουνεμπόριο, ο κλάδος παρά τις ευεργετικές ρυθμίσεις, δεν έχει φέρει ανάπτυξη στην πόλη, ενώ ζητούν διακοπή των κρατικών ενισχύσεων και προγραμμάτων |

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των αρμόδιων υπουργών για τη διακοπή νέων επενδυτικών σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τον κλάδο της γούνας, καθώς και την απένταξη του κλάδου από αναπτυξιακά προγράμματα, ζητούν η Κίνηση για την Κατάργηση του Εμπορίου Γούνας και η Πρωτοβουλία Πολιτών «Η Καστοριά Λέει Οχι στη Γούνα».

Οι δύο οργανώσεις επισημαίνουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την ενασχόληση με τη γουνοποιία, που -μεταξύ άλλων- αφορούν και τις δυσοίωνες προοπτικές του γουνεμπορίου, αλλά και τα άλυτα προβλήματα που σχετίζονται με την ευζωία των ζώων. Εξάλλου, επισημαίνουν τις επιπτώσεις από την κυριαρχία της γούνας στη Δυτική Μακεδονία, καθώς ως κλάδος δεν έχει επιτύχει τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, δεν έχει καταφέρει να μειώσει τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, ενώ λειτούργησε εις βάρος άλλων κλάδων, υποβαθμίζοντας μια περιοχή με μεγάλο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι η συνεχιζόμενη κυβερνητική πολιτική των τελευταίων ετών υπέρ του κλάδου της γούνας, η πρόσφατη κατάργηση του φόρου πολυτελείας για τα γουνοποιητικά προϊόντα, αλλά και η γενικότερη στάση ευρωπαϊκών χωρών που, είτε απαγόρευσαν είτε βρίσκονται σε πορεία απαγόρευσης της εκτροφής γουνοφόρων ζώων, σε συνδυασμό με την αντίδραση Ευρωπαίων πολιτών για την παραγωγή γούνας, οδηγούν τους ξένους εκτροφείς στη χώρα μας, με αποτέλεσμα τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων να ξεπερνούν πλέον τα 100 στη Δυτική Μακεδονία.

Οι δύο οργανώσεις επισημαίνουν την ανάγκη να σεβαστεί η νέα κυβέρνηση την πλειονότητα των πολιτών που καταδικάζει την κακοποίηση και θανάτωση ζώων για ευτελείς σκοπούς και πολυτελή προϊόντα και όλους όσοι εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του Τμήματος Οικολογίας-Περιβάλλοντος-Χωρικού Σχεδιασμού, οι οποίες είχαν διατυπωθεί προεκλογικά, όπου προτείνονταν «η σταδιακή κατάργηση του γουνεμπορίου σε βάθος χρόνου και η αντικατάσταση της κυριαρχίας της γούνας στην τοπική οικονομία με άλλες αειφορικές, φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες».

Ετσι, ζητούν να υπάρξει κεντρική πολιτική παρέμβαση, με σκοπό να διακοπεί αμέσως κάθε επενδυτικό σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τον κλάδο της γούνας και να μην ενταχθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα έργα που έχουν ήδη εγκριθεί και αφορούν γουνοποιητικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, την επαναφορά του φόρου πολυτελείας που κατάργησε η προηγούμενη κυβέρνηση και την απένταξη των εκτροφείων γουνοφόρων ζώων από τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, καθώς η παραγωγή πολυτελών ειδών δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται κτηνοτροφική δραστηριότητα. Τέλος, ζητούν την οργάνωση ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου στην περιοχή, σε συνεργασία με άλλους φορείς, αλλά και με τους κατοίκους που πλήττονται από την καταστροφική ανάπτυξη της βιομηχανίας της γούνας.