ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ Του Θανάση Μπατσόπουλου

Posted by : Mr. Blog | 13 Μαρ 2015 | Published in

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξοργιστική πρόκληση για το λαό που στην πλειοψηφία του υποφέρει από την αβάσταχτη φτώχεια: Τα βουλευτικά προνόμια που συνεχίζουν να παρέχονται.

Προνόμια που το κόστος τους δεν το πληρώνει κανείς άλλος απ τον ταλαίπωρο φορολογούμενο Έλληνα και αυτό το κόστος δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Δεν τους φτάνει το εξαχίλιαρο σε ευρώ που εισπράττουν κάθε μήνα, όταν με αυτό το ποσό κι ακόμα λιγότερο καλούνται
παρά πολλοί πολίτες να περάσουν έναν ολάκερο χρόνο με τριμελή οικογένεια και δεν υπακούουν τουλάχιστον οι βουλευτές της πλειοψηφίας στη θέληση του προέδρου τους που τους συμβουλεύει να μην χρεώσουν τον προϋπολογισμό με το βουλευτικό αυτοκίνητό τους.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που αρνήθηκαν να το παραλάβουν.

Οι περισσότεροι μάλιστα άσκησαν και αφόρητες πιέσεις στην πρόεδρο της βουλής να πάρει πίσω την απόφαση της για την κατάργηση του προνομίου του αυτοκινήτου.

Και σε αυτές τις δύσκολες εποχές δεν δείχνουν ούτε ίχνος ανθρωπιάς να σεβαστούν το δράμα των δύο εκατομμυρίων ανέργων που δεν έχουν ούτε σεντ στη τσέπη τους.

Δεν δείχνουν ούτε ίχνος ανθρωπιάς προς το 50% του πληθυσμού που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ αυτοί πέρα από τον παχυλό τους μισθό δεν διανοούνται να παραιτηθούν από τα προνόμια τους έστω και από αυτό του αυτοκινήτου αγνοώντας την απαίτηση του πρωθυπουργού να αρνηθούν αυτό το προνόμιο.

Ούτε και οι δυο του νομού μας έδειξαν αυτή την ευαισθησία και άδραξαν ανεπιφύλακτα την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν αυτό το προνόμιο όταν μάλιστα γνωρίζουν ότι απ΄ τον Σεπτέμβριο θα καταργηθεί απ΄ ότι λέγεται οριστικά.

Σε έναν νομό μάλιστα που η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε απελπιστικό βαθμό. Με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 50%. Με τους νέους να μην έχουν ούτε το 2ευρο για τον καφέ τους.Με τους γουναράδες να τους χτυπάει την πόρτα η πτώχευση στέλνοντας στην ανεργία στον ΟΑΕΔ πάνω από 500 εργαζόμενους.

Αυτοί να επιλέγουν να κυκλοφορούν με δωρεάν αυτοκίνητο που πληρώνεται από τον φορολογούμενο, μάλιστα αν είναι δυνατόν όχι μόνο να διαθέτει μεγάλο κυβισμό αλλά και πολυτέλεια.

Βουλευτές είναι οι άνθρωποι πως να γίνει.

Εγώ όμως απευθυνόμενος σε εσάς κύριε Διαμαντόπουλε σας δηλώνω πως δεν θα με σταματήσει τίποτα να σας το πω βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή μου και όχι όπως απαντούν κάποιοι ανώνυμα στο διαδίκτυο.

Ειλικρινά θα ήθελα να αποτελέσετε αδιάψευστο παράδειγμα με το να είστε ένας από τους λίγους που αρνήθηκαν αυτό το προνόμιο και λόγω των αντιλήψεων σας, όπως τις έχετε εκφράσει με πολλές ενέργειες σας αλλά και σεβόμενος την απαίτηση του προέδρου σου.

Μη μου πείτε πως δεν δώσατε το δικαίωμα να χαρακτηριστείτε ανυπάκουος της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει ο πρόεδρος του κόμματος σας. Αλλά εκτός αυτού να ξεχάσετε τις αδιαπραγμάτευτες αρχές σας που σας ξεχώριζαν απ΄ τους κακομαθημένους επαγγελματίες πολιτικούς. Θα σας βοηθούσε αφάνταστα αν συνεχίζατε να παραμένετε απλός λαός.

Θανάσης Μπατσόπουλος