Άργος Ορεστικό: Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου ΟΡΕΣΤΙΣ (φωτογραφίες)

Posted by : Mr. Blog | 25 Δεκ 2014 | Published in

Άργος Ορεστικό: Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου ΟΡΕΣΤΙΣ (φωτογραφίες)
Πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, στο κτίριο εκ δωρεάς του μεγάλου ευεργέτη μας, αείμνηστου γιατρού Δαμιανού Θ. Δούμα, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, το Σάββατο βράδυ, 20 Δεκεμβρίου 2014.

Η εκδήλωση εξελίχτηκε, όπως σχεδιάστηκε και σύμφωνα με το πρόγραμμα, ως παρακάτω:


Ο κόσμος εντός της αίθουσας. Σβήνουν τα φώτα, μόνον τα κεριά στα κηροπήγια φωτίζουν αμυδρά το χώρο. Ατμόσφαιρα μυσταγωγική, απόλυτη ησυχία. Δεν γνωρίζουν, κι όλοι περιμένουν. Η χορωδία του Συλλόγου, εκτός αιθούσης, ακούγεται να ψάλλει τα κάλαντα των Χριστουγέννων, η πόρτα ανοίγει και τραγουδώντας εισέρχεται στην αίθουσα. Όλοι οι χορωδοί κρατούν αναμμένα κεράκια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτίζεται, διέρχονται από τους διαδρόμους και καταλήγουν μπροστά από τον κόσμο συνεχίζοντας να τραγουδούν και πριν τελειώσει το τραγούδι, τραγουδώντας πάντα τα κάλαντα, μεταβαίνουν και καταλαμβάνουν τις καθορισμένες θέσεις τους, για να συνεχισθεί το άλλο εορταστικό πρόγραμμα.

Το λόγο λαμβάνει ο πρόεδρος το Συλλόγου Βασίλειος Αβραμίδης, απευθύνει σύντομο χαιρετισμό. Ακολούθως χαιρέτισαν και έδωσαν τις ευχές τους: η βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου, η αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών του Δήμου μας Αφροδίτη Μπελονάκη-Πρώιου και η εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Έλλη Τσιλίδου- Λάλα.
Καλείται και απαγγέλλει ένα ποίημα-προσευχή, με τίτλο «προς τον Θεό», η νηπιαγωγός Μαρία Τσουμαροπούλου, μέλος της χορωδίας μας.

Ακολούθως το λόγο λαμβάνει ο Ανδρέας Βιτούλας, καθηγητής διδάκτορας θεολογίας και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Άργους Ορεστικού και αναπτύσσει ένα θέμα σχετικό με τη Γέννηση του Σωτήρος μας Χριστού. Λόγος εντυπωσιακός, πλούσιος περιεχομένου, υψηλών νοημάτων, κατανοητός, πολύ διδακτικός.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την απαγγελία και άλλων δύο ποιημάτων από τις κυρίες, μέλη της χορωδίας μας: δασκάλα Βασιλική Μπούκλα-Παπαγεωργίου με τίτλο «προς τον Σωτήρα του κόσμου» και την νηπιαγωγό Λόλα Μπέσιου με τίτλο « τι θέλω στη ζωή». Ποιήματα διδακτικά, βαθέων νοημάτων. 

(Πρέπει και οφείλουμε να αναφέρουμε ότι και τα τρία ποιήματα είναι του σπουδαίου ποιητή δασκάλου Πέτρου Ν. Κυριαζή (1878-1925) από την περιοχή του αλύτρωτου Μοναστηρίου, ο οποίος υπηρέτησε μέχρι του θανάτου του στην πόλη μας ως δάσκαλος και διευθυντής των εκπαιδευτηρίων Άργους Ορεστικού). 

Επί της σκηνής κάνει την εμφάνισή της και πάλι η χορωδία υπό τη διεύθυνση του εξαίρετου μαέστρου Ντίνου Ταμβάκη, για να τραγουδήσει και να κλείσει το πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια.

Ο ομιλητής, οι κυρίες που απήγγειλαν τα ποιήματα, η χορωδία μας, ενθουσίασαν εντυπωσιάζοντας το κοινό που καταχειροκροτούσε παρατεταμένα. 

Ακολούθως, τα μέλη της Χορωδίας μας με μέλη των χορευτικών του Συλλόγου μας, επήγαμε σε ταβέρνα της πόλεώς μας, όπου περάσαμε θαυμάσια.

Κλείνοντας τη σύντομη αυτή αναφορά, ως σύλλογος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης, καθώς και τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε και προς όλους όσοι προσκόμισαν τρόφιμα για την επίδοσή τους σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Τα τρόφιμα παραδόθηκαν στη Φιλόπτωχο Κυριών Άργους Ορεστικού και ήδη έχουν διανεμηθεί.

Και του χρόνου.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Βασίλης Αβραμίδης