Θα επαναλειτουργήσει το χωριό του Αϊ -Βασίλη (ρεπορτάζ)

Posted by : Mr. Blog | 13 Νοε 2014 | Published in

Θα επαναλειτουργήσει το χωριό του Αϊ -Βασίλη (ρεπορτάζ)
Ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι στo χωριό του Άι Βασίλη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από τις 25 Νοεμβρίου μικροί και μεγάλοι και να ζήσουν τη μαγεία του παραμυθιού σε ένα γιορτινό, ζωντανό, φωτεινό χώρο, δίπλα από το πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, εκεί που ο Άι Βασίλης θα είναι έτοιμος να μοιράσει τα δώρα του, προτρέποντάς τους να ξεχάσουν για λίγο τις δυσκολίες της καθημερινότητας.


Δεν θα υπάρχουν τα σπιτάκια εμπορικού χαρακτήρα
Πρόκειται για δράση ιδιωτικής πρωτοβουλίας, χωρίς, όμως, να συμμετέχουν σε αυτό εμπορικού τύπου δράσεις. Θα υπάρχει, ωστόσο ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό με λούνα παρκ με πολλά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και το αγαπημένο μικρών και μεγάλων, παγοδρόμιο που θα ανοίξει τις πύλες του στις 25 Νοεμβρίου. Ο δήμος Καστοριάς θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός κανονισμού προκειμένου να εξασφαλίσει φέτος τη νομιμότητα της λειτουργίας του χωριού, να εξαλειφθούν οι σκόπελοι και να μην επαναληφθούν τα προβλήματα της περυσινής χρονιάς, που είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι λειτουργίας του στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ο κανονισμός συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, προκειμένου να λάβει έγκριση από το σώμα.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Καστοριάς, κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, το χωριό του Αι Βασίλη θα λειτουργήσει στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας και θα καλύψει ολόκληρη την έκταση του. Φέτος όμως, δε θα υπάρχουν τα μικρά σπιτάκια τα οποία φιλοξενούν καταστήματα: «Θα γίνει στο συγκεκριμένο σημείο, με τη διαφορά ότι δεν θα υπάρχουν τα σπιτάκια εμπορικού χαρακτήρα. Σε όποιες συναντήσεις κάναμε, είτε με τον εμπορικό σύλλογο, είτε με το σύλλογο εστίασης, η τοπική κοινωνία αυτό που εκφράζει είναι να μην υφίστανται σπιτάκια. Είναι δέσμευση μας ότι το χωριό θα έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα», ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το χωριό του Αι Βασίλη θα είναι το αμέσως μεγαλύτερο μετά των Τρικάλων: «Θα περιλαμβάνει μόνο παιχνίδια και παγοδρόμιο. Το παγοδρόμιο θα γίνει σήμα κατατεθέν για την πόλη. Θα οργανωθεί μια πολύ σοβαρή δουλειά, έχουμε αρκετές προτάσεις για τη λειτουργία του, ενώ η τελική απόφαση για τη λειτουργία θα περάσει στο δημοτικό συμβούλιο και μέχρι τις 25 Νοεμβρίου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει», εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος.

Σύμφωνα ωστόσο με τον ίδιο, γίνονται κινήσεις προς την κατεύθυνση εύνοιας κάποιων ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων: «Πρέπει ο επιχειρηματίας να μπει στη λογική να διαφημίσει από νωρίς τη λειτουργία του χωριού και μάλιστα όλο το δεκαήμερο των γιορτών, ούτως ώστε να υπάρξει ένα οικονομικό όφελος για το δήμο», πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διάθεση του χώρου θα γίνει ύστερα από διαγωνισμό. «Δε μπορεί να το λειτουργήσει ο δήμος. Υπάρχουν καινούριοι κανονισμοί, ο χρόνος πιέζει και όπως ξέρετε πρόσφατα αναλάβαμε. Ήταν κάτι ακατόρθωτο να φτάσουμε στο σημείο να λυθούν οι σκόπελοι του παρελθόντος. Ψάξαμε πολλούς κανονισμούς και θα λειτουργήσει από ιδιώτες. Ήδη έχουμε συναντήσεις για να δούμε όλες τις προσφορές και να καταλήξουμε στην καλύτερη πρόταση» , κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Πάντως ένα είναι σίγουρο, μέσα στην οικονομική δύνη, ο δήμος Καστοριάς σκοπεύει να δώσει μια ανάσα στην τοπική κοινωνία και φυσικά σε όλους του τουρίστες που θα επισκεφτούν στη διάρκεια των εορτών την περιοχή μας.
Δώρα Κωτσοπούλου
ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ