Τι θα γίνει στα Ραγκουτσάρια 2015

Posted by : Mr. Blog | 19 Οκτ 2014 | Published in

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Αθλητισμού-Επιχειρηματικότητας & Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, καθ’ ύλην αρμόδιος για το καστοριανό καρναβάλι, συγκάλεσε σύσκεψη συλλόγων και καρναβαλιστών για τον προγραμματισμό δράσεων, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή των «Ραγκουτσαρίων 2015».

Ακούστηκαν πολλές προτάσεις και απόψεις ανθρώπων που αγαπούν και ασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια με το καρναβάλι της Καστοριάς. Παρακάτω παραθέτουμε τις κυριότερες, οι οποίες μελετώνται και αναμένονται να υλοποιηθούν.

Κατασκευή μιας πύλης στην οδό Μητροπόλεως, στα δικαστήρια, που θα αποτελεί πύλη εισόδου στο γλέντι και τη διασκέδαση.

Διαχωρισμός της παρέλασης σε ομάδες δύο ταχυτήτων. Οι πρώτες που θα παρελαύνουν κανονικά και θα τερματίζουν κανονικά και στην ώρα τους στο Ντολτσό και οι δεύτερες ομάδες-μπουλούκια, που θα παρελάσουν αμέσως μετά και με το ρυθμό που θέλουν!

Επαναφορά των χρηματικών βραβείων για την παρέλαση και αύξηση της επιδότησης προς τα οργανωμένα μπουλούκια.

Έναρξη των μπουλουκιών από συγκεκριμένα σημεία σε γειτονιές και με προκαθορισμένη ώρα. Προτάθηκε μάλιστα να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των μπουλουκιών για να μπορούν και μεμονωμένοι καρναβαλιστές να τους συναντήσουν και να ενταχθούν μαζί τους.

Απαγόρευση μικροπωλητών επί της Μητροπόλεως.

Προτάθηκε ακόμη τα σουβλάκια στη Μητροπόλεως να τα αναλάβει ο «Σύλλογος Καστοριανού Καρναβαλιού», ο οποίος θα ένα δραστηριοποιηθεί με σκοπό τα έσοδα να δοθούν για τη δημιουργία του «Σπιτιού των Ραγκουτσαριών».

«Σπίτι των Ραγκουτσαριών» προτείνεται να γίνει σε έναν μεγάλο χώρο που θα βρεθεί και όπου εκεί θα μπορούν οι σύλλογοι, στη διάρκεια του χρόνου, να κάνουν διάφορες μεγάλες κατασκευές για την παρέλαση, κάτι ανάλογο που γίνεται στην Πάτρα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη και ο κ. Παναγιώτης Κώττας ως Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα τουρισμού και πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Δυστυχώς μέχρι τώρα η περιφέρεια έδινε αστεία ποσά για το Καρναβάλι. Ο κ. Κώττας υποσχέθηκε να προσπαθήσει ώστε η Περιφέρεια να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον Δήμο στο κορυφαίο Πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός της ΠΕ Καστοριάς.