Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Καστοριάς (φωτογραφίες)

Posted by : The Doctor | 24 Αυγ 2014 | Published in

Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Καστοριάς

Την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου κ. Ανέστη Αγγελή και του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς τέλεσε χθες, Σάββατο 23 Αυγούστου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς.
Στην τελετή παραβρέθηκαν
μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας κ. Αντώνης Μπέζας, οι Βουλευτές Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου και κ. Διαμαντόπουλος, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος, οι Δήμαρχοι των άλλων Δήμων του Νομού, πρώην Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών της πόλεώς μας.

Στην ομιλία του ο απερχόμενος Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο για την συνεργασία που είχαν η τοπική Εκκλησία και ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και γιατί στέκεται πατέρας όλων μας κυρίως στα δύσκολα που βιώνει ο τόπος μας.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ανέστης Αγγελής, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την ευλογία που μεταφέρει τη σημαντική μέρα που αποτελεί η ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής και ζήτησε τη βοήθεια και συνεργασία του Ποιμενάρχου της Καστοριάς.
Ο Σεβασμιώτατος αφού τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και όρκισε τον Δήμαρχο, ευχήθηκε να χαρίζει σε όλους ο Κύριός μας το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία. Επίσης, ευχήθηκε και ζήτησε να έχουν έμπνευση και όραμα για τον λαό της Καστοριάς, έναν λαό που αξίζει να τον υπηρετείς.
Σημείωσε δε, πως τόσο η σχέση του απερχόμενου Δημάρχου όσο και του νεοεκλεγέντος κ. Αγγελή με την Εκκλησία, είναι ουσιαστική και αυτό μας κάνει να φιλοδοξούμε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια.
Και κατέληξε απευθυνόμενος στον νέο Δήμαρχο λέγοντας πως η μέρα που ορκίζεστε Δήμαρχος είναι διπλά σημαντική, αφού εορτάζει και πανηγυρίζει το ιστορικότερο Μοναστήρι της Καστοριάς, η Παναγία η Μαυριώτισσα, με το οποίο σας συνδέουν πνευματικοί δεσμοί πολλών ετών.

Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Καστοριάς













Ι.Μ.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ