Ο ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΩΣΤΟΥΛΑ: ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΤΕ ΤΡΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Posted by : Mr. Blog | 13 Απρ 2014 | Published in

ΠΑΓΩΣΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ
Χθες Σάββατο 12-04-2014 στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΟΣ   της Καστοριάς, η ΕΛΙΑ του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε του υποψήφιους ευρωβουλευτές της Κωστούλα Παναγιώτη και Μάτσικα Βίκυ με την επικοινωνιακή υποστήριξη της παρουσίας του βουλευτή Κοζάνης Πάρη Κουκουλόπουλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Θανάσης Μπατσόπουλος ο οποίος απηύθυνε ερώτηση στους Κωστούλα και
Κουκουλόπουλο σχετικά με την παραβίαση τριών Ευρωπαϊκών συμβάσεων (που έχουμε συνυπογράψει ως κράτος μέλος), όταν στη συνέχεια υπογράψαμε τα μνημόνια τα οποία παρακάμπτουν και παραβιάζουν σαφέστατα αυτές τις συμβάσεις που είναι πάνω ακόμη και από τα εθνικά συντάγματα των κρατών μελών που τα αποδέχθηκαν.

Όταν λοιπόν ο Θανάσης Μπατσόπουλος έκανε την ερώτηση, πάγωσε η αίθουσα και οι μνημονιακοί ΠΑΣΟΚ ΕΛΙΑΣ αφού κοιτάχτηκαν για λίγο μεταξύ τους και σκούπισαν τον κρύο ιδρώτα που τους έλουσε, προσπάθησαν να ψελλίσουν κάτι πειστικό.

Ο μεν Κουκουλόπουλος ακολούθησε την τακτική πετώ τη μπάλα στην κερκίδα, ο δε Κωστούλας είπε ότι οι μνημονιακές νόρμες επικυρώθηκαν και από το ΣΤΕ! Αυτό του ρθε να πει εκείνη την στιγμή, αυτό είπε ο άνθρωπος.  Χωρίς να καταλαβαίνει? ή κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει? ότι  -ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ-  οι Πανευρωπαϊκές αυτές συμβάσεις για τα δικαιώματα των πολιτών είναι πάνω από κάθε σύνταγμα ή οποιοδήποτε όργανο (όπως το ΣΤΕ) οποιασδήποτε χώρας μέλους που συμμετέχει με την υπογραφή της σε αυτές τις συμβάσεις προστασίας βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων!

Επειδή λοιπόν απαντήσεις στην ουσία δεν πήρε ποτέ ο Θανάσης Μπατσόπουλος κατά την εκδήλωση, ενημέρωσε τον κ.Κωστούλα ότι θα του απευθύνει δημόσια την ερώτηση για δεύτερη φορά μέσω ημών,  έτσι ώστε να του δώσει χρόνο και δεύτερη ευκαιρία να οργανωθεί και να προσπαθήσει να δώσει μια σοβαρή απάντηση.

ΤΙ ΡΩΤΑΕΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ:
Παρακαλούμε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Παναγιώτη Κωστούλα με όλο τον σεβασμό μας στις νομικές του γνώσεις, να μας πει με ποια απόφαση και με ποια δικαιοδοσία, το ΣΤΕ έχει επικυρώσει τα μνημόνια,  αγνοώντας και παρακάμπτοντας τρεις τουλάχιστον διεθνείς συμβάσεις όπως:

1) Τον ευρωπαϊκό κώδικα κοινωνικής ασφάλισης που κυρώθηκε από τη βουλή με τον νόμο 1136/1981 ΦΕΚ 61/ 13-03-1981 και αναφέρεται σε ρητές υποχρεώσεις του κράτους μέλους που υπέγραψε τον εν λόγω κώδικα, που λέει ξεκάθαρα ότι το Ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει ιατρική φροντίδα στους πολίτες χωρίς να χρειάζεται αυτοί να πληρώνουν αυτές τις υπηρεσίες.  Να τονιστεί ότι η Ελλάδα  έχει υπογράψει αυτή την σύμβαση και την επικύρωσε με νόμο που μάλιστα έχει υπερνομοθετική ισχύ σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του συντάγματος!

2) Τον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη που κυρώθηκε με το νόμο 1426/1984 ΦΕΚ Α32/  21-03-1984 όπου καθορίζει ευθέως αυστηρές υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων κρατών όπως και του Ελληνικού κράτους και των υπαλλήλων αυτού στα άρθρα 11-12-13-14-16 και 17. Ειδικά στο άρθρο 13 ξεκαθαρίζεται αυστηρά η υποχρέωση του κράτους για κοινωνική αντίληψη και παροχή ιατρικής δωρεάν φροντίδας στους πολίτες που δεν διαθέτουν επαρκούς πόρους! Και μάλιστα αυτό φτάνει μέχρι και το τριτοβάθμιο επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

και 3) Τη διεθνή σύμβαση με το χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ που με το άρθρο 6 παρ 1 της συνθήκης της ΕΕ παραθέτει νομικό κείμενο ιδίου νομικού κύρους με τις Ευρωπαϊκές συνθήκες, όπου ορίζονται συγκεκριμένες υποχρεώσεις των κρατών της ΕΕ και των οργάνων αυτής.Δηλαδή οι αρχηγοί των κρατών οι οποίοι μαζί με τους δικούς μας που καταδίκασαν την Ελλάδα, θα έπρεπε  πρώτα να περάσουν μέσα από αυτή την νομική σκέψη αυτών των τριών συμβάσεων που είναι Ευρωπαϊκά κατοχυρωμένες και μετά να αποφασίσουν για εμάς.  Άρα η κατάσταση που έχουν φέρει εμάς τους πολίτες όσον αφορά τα οικονομικά μας και την δημόσια υγεία, συνιστά ή όχι ξεκάθαρα παραβίαση υπερευρωπαικών συνθηκών με τα απάνθρωπα μέτρα που στόχο και αποτέλεσμα είχαν την φτωχοποίηση των Ελλήνων?  Οι Έλληνες βουλευτές που ψήφισαν αυτά τα μέτρα, παραβίασαν  direct ή όχι το άρθρο 28 παρ1 του συντάγματος που μιλά για την υπερνομοθετική ισχύ? Μιλάμε για μια παραβίαση η οποία είχε και έχει χειροπιαστά και ουσιαστικά επιτεθεί στην ζωή του πολίτη και τα βασικά του ανθρώπινα δικαιώματα.

Θανάσης Μπατσόπουλος
Σαν απλός πολίτης που ξαγρυπνάει για τα ατομικά του δικαιώματα.

Υ/Γ Επιδιώκω με το αίτημα μου αυτό να ικανοποιήσω τις απορίες που μου προξένησε η απάντηση του κου Κωστούλα ότι τα μνημόνια επικυρώθηκαν από το ΣΤΕ σε ερώτημα που του απηύθυνα αν οι μνημονιακές αποφάσεις τις κυβέρνησης παρέκαμψαν τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει και είναι πάνω από κάθε σύνταγμα με υπερνομοθετική ισχύ, καθώς και αν η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τις προστάτεψε ως όφειλε, από τις παραβιάσεις που προέκυψαν εκ των απαιτήσεων της τρόικας.