ΚΑΣΤΟΡΙΑ – Ν. Σταυρακάκης: “Η αστυνομία πήρε εντολή από τον εισαγγελέα, με τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών και των γονέων (ρεπορτάζ)

Posted by : Mr. Blog | 8 Οκτ 2013 | Published in

Eπί δημαρχίας Παπουλίδη η δημοτική αρχή έστελνε στους μαθητές ακόμη και πίτσες!
Παραδοσιακά ο Οκτώβριος θεωρείται μήνας των καταλήψεων, μόνο που αυτός ο Οκτώβριος δεν φαίνεται να εξελίσσεται στα πρότυπα των παλαιότερων. Θυμίζω, απλά,
ότι στις πολυήμερες καταλήψεις επί δημαρχίας Παπουλίδη, η δημοτική αρχή έστελνε στους μαθητές ακόμη και πίτσες! Η σημερινή δημοτική αρχή κράτησε μια εκ διαμέτρου αντίθετη στάση, προειδοποιώντας από την πρώτη στιγμή ότι θα ζητήσει την συνδρομή εισαγγελέα και αστυνομίας αν η κατάσταση ξεφύγει. Έτσι κι έγινε.

Όπως δήλωσε σήμερα ο αστυνομικός διευθυντής στον Antennes fm, κ. Σταυρακάκης, η αστυνομία πήρε εντολή από τον εισαγγελέα και με την σύμφωνη γνώμη των τριών διευθυντών και των συλλόγων γονέων, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης των σχολικών μονάδων στις 10 το βράδυ.
Ο κ. Σταυρακάκης τόνισε ότι οι αστυνομικοί μπήκαν στα κτίρια, σπάζοντας ένα τζάμι και αμέσως μετά χωρίς πρόβλημα, αποχώρησαν οι καταληψίες. Με ενδιαφέρον, όμως, διαβάζουμε στο διαδίκτυο την περιγραφή των γεγονότων από μαθητή του 3ου Λυκείου, ο οποίος τονίζει ότι ο κ. Κενανίδης, αστυνομικές δυνάμεις και άνθρωποι της ΔΕΥΑΚ (!), απαίτησαν με άσχημο τρόπο την απομάκρυνση των παιδιών και ότι μετά την εισβολή, οι μαθητές πανικόβλητοι πηδούσαν έξω από τα παράθυρα, με αποτέλεσμα 8 εξ αυτών να τραυματιστούν. Ένας μάλιστα, λέει ο συγκεκριμένος μαθητής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ μια κοπέλα έπαθε κρίση πανικού.
Σήμερα το πρωί, τα παιδιά αφού καθάρισαν τους χώρους των σχολείων, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς την Αντιπεριφέρεια, στην οποία συμμετείχαν και παιδιά του ΕΠΑΛ, όπου στο συγκεκριμένο σχολείο σύμφωνα με την διευθύντρια, κ. Δαμασιώτου, άγνωστοι αφού γκρέμισαν την σιδερένια πόρτα της ασφαλείας του προθαλάμου, έκαψαν όλα τα απουσιολόγια.

Αντί άλλου επιλόγου, σας παραθέτω απόσπασμα της περίφημης ομιλίας του Θ. Κολοκοτρώνη στην Πνύκα, “Παραινέσεις προς τη Νέα Γενιά” που έγινε συμπτωματικά σαν σήμερα, το 1838.

“Εἰς ἐσᾶς μένει νὰ ἰσάσετε καὶ νὰ στολίσετε τὸν τόπο, ὁποὺ ἡμεῖς ἐλευθερώσαμε”

 ANTENNES