Ρεπορτάζ στην Κλεισούρα. Η πρωτοφανής κλοπή εκατοντάδων τόνων καυσόξυλων

Posted by : Mr. Blog | 21 Σεπ 2013 | Published in

«Ντάνες» ξύλων που γλύτωσαν από τους κλέφτες στην Κλεισούρα
«Ντάνες» καυσόξυλων που γλύτωσαν από τους κλέφτες στην Κλεισούρα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΔΩ.
Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει η είδηση της κλοπής των 450 περίπου τόνων καυσόξυλων από την περιοχή Μουρίκι στο δάσος της Κλεισούρας Καστοριάς.
Τον τόπο του «εγκλήματος» επισκέφθηκε δημοσιογραφική ομάδα και bloggers ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Αντώνης Παραράς και το oladeka.

Πλούσιο ρεπορτάζ, συνέντευξη με τον σύμβουλο κ.Χρήστο Γάκη επί τόπου, στο χώρο απ όπου και οι φωτογραφίες που βλέπετε και πολλές πληροφορίες για το συμβάν που έρχεται να επιβεβαιώσει το τραγικό σημείο στο οποίο οδηγεί την κοινωνία και τις εξελίξεις, η ανεγκέφαλη και ανέντιμη πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης. Η ληστρική φορολόγηση του πετρελαίου, καθιστά το καυσόξυλο είδος εμπορίας σε μαύρες και παράνομες αγορές με συνεπακόλουθα σαν και αυτό το οποίο συνέβη στην Κλεισούρα για πρώτη φορά στα χρονικά όπως τονίζει ο κύριος Γάκης στο ρεπορτάζ.

Επιβεβαιώνεται και η πληροφορία που δώσαμε από το πρωί στο oladeka σχετικά με την ύπαρξη μάρτυρα ο οποίος κατέθεσε στην δασοφυλακή όσα είδε την ημέρα που κάποιοι επιτήδειοι, φόρτωναν τα καυσόξυλα από το δάσος της Κλεισούρας σε φορτηγά, χωρίς προφανώς να πάει το μυαλό του στο πονηρό.

Πρόκειται για κυνηγό ο οποίος τα ξημερώματα που ξεκίνησε για κυνήγι, συνάντησε το ....συνεργείο με τα φορτηγά που άδειαζε τις «ντάνες» όπως λέγονται οι ξυλοθήκες με τα στοιβαγμένα καυσόξυλα πάνω στον αγροτικό δρόμο Κλεισούρας-Βλάστης στο ύψος της Κλεισουριώτικης περιοχής που φέρει το όνομα «Χαρούμπα».

Μετά τους πρωινιάτικους χαιρετισμούς ο κυνηγός πίστεψε ότι πρόκειται για νόμιμο συνεργείο από εκείνα του εργολάβου που διαχειρίζεται την ξύλευση της περιοχής.
Δεν μπορούσε να φανταστεί πως οι άνθρωποι που του μιλούσαν ψύχραιμα συνεχίζοντας τη...δουλειά τους, ήταν κλέφτες.

Άλλες πληροφορίες μιλούν για κατοίκους της Βλάστης και του Σισανίου οι οποίοι είπαν  ότι 2 με 3 ημέρες πριν την Πέμπτη που έγινε αντιληπτή η κλοπή, ο δρόμος Κλεισούρα-Βλάστη-Σισάνι διασχίσθηκε πολλές φορές από έμφορτες νταλίκες με καυσόξυλα οξυάς. (Η περιοχή της Κλεισούρας έχει μεγάλο δάσος με οξυές).

Πάντως εντύπωση προκαλεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη του ρεπορτάζ, όταν πληροφορήθηκαν την έλευση της δημοσιογραφικής ομάδας και των bloggers στο σημείο της κλοπής. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά...

Πρωτοφανείς εξελίξεις, σε παράξενες και ύποπτες εποχές...Περιμένετε και σε λίγο θα κυκλοφορήσει το πλούσιο σε πληροφορίες video με το θέμα...

Ο Αντώνης Παραράς με τον τοπικό σύμβουλο Κλεισούρας Χρήστο Γάκη στο σημείο όπου μερικές μέρες πριν υπήρχαν 450 τόνοι ξύλα τα οποία έκαν φτερά σε δυο με τρεις μέρες.