ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΛΟΠΗ 450 ΤΟΝΩΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ

Posted by : Mr. Blog | 21 Σεπ 2013 | Published in

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 45000 ΕΥΡΩ!

(upd 13:18)-Να σημειωθεί ότι η ποσότητα των κλεμένων καυσόξυλων, αντιπροσωπεύει τις ετήσιες ανάγκες των μισών οικογενειών του χωριού της Κλεισούρας για θέρμανση, και μάλιστα είναι όλα πληρωμένα με προκαταβολές από τους ίδιους τους κατοίκους οι οποίοι αγωνιούν τώρα για τα λεφτά που προκατέβαλαν, αλλά και για το που θα βρεθούν άλλα καυσόξυλα να τους παραχωρηθούν.
 
Απίστευτη κλοπή με κινηματογραφικό τρόπο έγινε στην Κλεισούρα Καστοριάς . Η λεία των δραστών, ήταν 900 περίπου χωρικά καυσόξυλων ( 450 τόνοι) που ήταν στοιβαγμένα στο
βουνό του χωριού έτοιμα για διανομή στους κατοίκους για τις ανάγκες θέρμανσης του επερχόμενου χειμώνα και όλα έγιναν κατά την εκτίμηση των ανθρώπων που αντιλήφθηκαν την παράνομη αφαίρεση, μέσα σε δυο μέρες. Το εντυπωσιακό είναι ότι αν υπολογίσουμε πως ένα φορτηγό που μεταφέρει ξυλεία από το δάσος έχει δυνατότητα φόρτωσης 15 τόνων περίπου, συμπεραίνουμε πως στην πρωτάκουστη και παράνομη διαδικασία συμμετείχαν  αρκετά φορτηγά εκτελώντας πολλά δρομολόγια το καθένα. Μοιάζει με γρίφο και δίνει την εντύπωση ότι την εκτέλεση του σχεδίου είχε αναλάβει θρασύτατο επιτελείο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Κλεισούρας κ.Χρήστου Πατσίκα, η κλοπή έγινε αντιληπτή την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 15:00 από τοπικούς συμβούλους και κατοίκους του χωριού οι οποίοι και κατήγγειλαν άμεσα το γεγονός σε δασαρχείο και αστυνομία όπου κατατέθηκαν και μηνύσεις. Μήνυση πρόκειται να κάνει και ο αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Πέτρος Τόσκος ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τις υποθέσεις της περιοχής στην οποία βρίσκεται η Κλεισούρα.

Κλείνοντας ο κ .Πατσίκας ανέφερε ότι υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι και κατέθεσαν στοιχεία για τα φορτηγά που είδαν οι ίδιοι να μεταφέρουν ξύλα από την περιοχή το συγκεκριμένο διήμερο. Ας ελπίσουμε ότι τα στοιχεία θα αξιοποιηθούν άμεσα και θα διαλευκανθεί η υπόθεση.