Τίτλοι τέλους για το ιστορικό στρατόπεδο Μαθιουδάκη

Posted by : Αιρετικός | 21 Μαρ 2013 | Published in


Η βουλευτής του ΝΔ κα Αντωνίου ανακοίνωσε περιχαρής πως το ιστορικό στρατόπεδο κατεδαφίζεται για να χτιστεί στην θέση του το νέο αστυνομικό "μέγαρο" που για κάποιον μυστήριο λόγο δεν χωρούσε στα υπόλοιπα 100 στρέματα του πρώην στρατοπέδου παρά
μόνο στη θέση που βρίσκεται το παλιό οθωμανικό στρατόπεδο, γαλλικής αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού,  στο οποίο πρωτοσηκώθηκε η Ελληνική σημαία στην πόλη μας στις 11 Νοεμβρίου του 1912.
Κύριο επιχείρημα των υποστηρικτών του εργολάβου τα... 5 εκατ. ευρώ που έπρεπε άμεσα να "απορροφηθούν" και να μην χαθεί χρόνος σε νέες μελέτες.
Απορίας άξιο, πάντως, είναι το γεγονός πως στην άλλη σοβαρή περίπτωση, αυτήν του Νεολιθικού Οικισμού της Αυγής, κανείς από τους κυβερνώντες, τους άρχοντες της πόλης (με μόνη εξαίρεση τον δήμαρχο) και τους υπηρεσιακούς φορείς δεν φάνηκε να ανησυχεί για τα 1.800.000 ευρώ !!! του ΕΣΠΑ που ΧΑΝΟΝΤΑΙ γιατί η αρμοδια υπηρεσία δεν θέλει να "τρέξει" το ήδη, σε πρώτη φάση, ενταγμένο έργο. Που είναι εδώ ο ζήλος και η αγωνία για τα χρήματα που χάνονται ;



Όλα αυτά βάζουν σε σκέψεις και τον πλέον ανυποψίαστο πολίτη και τον κάνουν να διερωτάται ποια είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων.
Κάποιοι "κακοπροαίρετοι" διατείνονται πως είναι προφανής η διαφορά. Τονίζουν με νόημα, λοιπόν, πως στο πρώτο έργο υπάρχει εργολάβος ενώ στο δεύτερο όχι.
Δεν ξέρουμε αν αυτή είναι μια από τις βασικές αιτίες της διαφοροποίησης και δεν ξέρουμε πως ακριβώς μεταφράζεται αυτό αλλά αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η μεγάλη προθυμία κάποιων τοπικών "μεγαλοδημοσιογράφων" να υπερασπιστούν με έντονο τρόπο το "δίκιο του εργολάβου".
Λέτε μοναδικό τους κίνητρο να είναι η υποδειγματική άσκηση του δημοσιογραφικού τους λειτουργήματος και η ανάδειξη του προβλήματος ; Και αν είναι όντως έτσι, γιατί στην περίπτωση της Αυγής, που και εκεί χάνονται εκατομμύρια (οριστικά και αμετάκλειτα), και μάλιστα σε ένα έργο που έχει πολλαπλές αναπτυξιακές διαστάσεις, δεν υπήρξε η ίδια ένθερμη συμπαράσταση ;

Ε ; Γιατί άραγε ;


Υ.Γ. Πολύ εύστοχο το βιντεάκι με την απαγγελία του ποιήματος "Αντισταθείτε" του Μιχάλη  Κατσαρού που πόσταρε, στα σχόλια προηγούμενης ανάρτησης, αναγνώστης μας. Θα το δανειστώ για να κλείσω και να τιμήσω και εγώ την σημερινή παγκόσμια μέρα ποίησης. Πράγματι, ταιριάζει "γάντι".



Αιρετικός