ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ Η ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΛΛΟΥΝ ΑΥΤΟΓΚΟΛ?

Posted by : Mr. Blog | 4 Φεβ 2013 | Published in


Το άρθρο είναι  από το epirus-tv-news.blogspot.gr και είναι δακρύβρεχτο επειδή η Ήπειρος χάνει σύμφωνα με όσα αναφέρονται την ευκαιρία να ενταχθεί στο σχέδιο διασύνδεσης Ελλάδας - Ιταλίας με αγωγό φυσικού αερίου.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συντάκτης, ο αγωγός παρακάμπτει την Ήπειρο και εισέρχεται στο Αλβανικό έδαφος από την Καστοριά! Άρα, πρέπει να τονίσουμε στους πολιτικούς και τους αυτοδιοικητικούς μας :"ψωμί, γάλα, ρύζι, Καμπά", "ψωμί, γάλα, ρύζι, Καμπά", θυμάστε εκείνη την παλιά τηλεοπτική διαφήμιση με το χαριτωμένο μνημοτεχνικό παιχνιδάκι? Μήπως έτσι πρέπει να σας θυμίζουμε τα βασικά κύριοι (και κυρίες) άρχοντες του τόπου?Να σας εφιστούμε την προσοχή καθημερινά για να αποφύγουμε νέα ήττα? Να σας δέσουμε κλωστή στο δάχτυλο? Ή να σας δώσουμε κασέτα της Linguaphone να την ακούτε το βράδυ στον ύπνο σας για να το εμπεδώσετε«Μη χάσεις και το φυσικό αέριο, μη χάσεις και το φυσικό αέριο!Μην το χάσεις και αυτό!»  Διαβάστε τα...κακά μαντάτα για την Ήπειρο που -έτσι είναι η ζωή- δίνουν ελπίδα σε μας:  

Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες, τόσο από την Ελληνική Κυβέρνηση (διαμέσου ΔΕΠΑ) και τους θεσμικούς εκπροσώπους της Ηπείρου, όσο κι απ' αυτούς που για 8 χρόνια είχαν κηρύξει ανένδοτο αγώνα στον αγωγό φυσικού αερίου, προβάλλοντας λόγους περιβαλλοντικής καταστροφής και τουριστικής αναπτυξιακής υποβάθμισης. Το φυσικό αέριο θα άλλαζε άπαξ την κατάσταση στην Ήπειρο. Για την πλέον υποβαθμισμένη Περιφέρεια της χώρας την Ήπειρο, έρχεται πλέον και το προνόμιο... της μοναδικής Περιφέρειας της χώρας που μένει εκτός κάθε σχεδιασμού σε σχέση με το φυσικό αέριο, το πλέον οικονομικό καύσιμο για όλες τις χρήσεις. Ουσιαστικά το ζήτημα του ελληνοιταλικού αγωγού φυσικού αερίου είχε ναυαγήσει εδώ κι ένα χρόνο. Παρά τις χλιαρές προσπάθειες να κρατηθεί το έργο ζωντανό, αυτές ήταν περισσότερο για τις εντυπώσεις και λιγότερο για την ουσία.

Στις 13 Φεβρουαρίου θα γίνει η υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας για την υλοποίηση του αγωγού Transadriatic Pipeline (TAP), ο οποίος διασχίζει μεγάλο μέρος της Ελλάδας, παρακάμπτει όμως την Ήπειρο, εισέρχεται από την Καστοριά στο Αλβανικό έδαφος κι από κει διασυνδέεται με την Ιταλία, δια μέσου Αδριατικής κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει σαν χώρα.
Η Ελλάδα λοιπόν, αναθεωρεί ένα σχέδιο που υποστηρίχθηκε με σοβαρότητα και θέληση επί μακρόν. Και ο νέος σχεδιασμός τη μόνη περιοχή που αφήνει εκτός φυσικού αερίου είναι η Ήπειρος. Κρίμα... Πραγματικά κρίμα, γιατί είναι πλέον πολύ αργά.
Ανδρέας Οικονόμου
Πολιτικός Μηχανικός
Γραμματέας Αν/πείας ΤΕΕ Ηπείρου - Λευκάδας

http://epirus-tv-news.blogspot.gr/