Επιδότηση 800 ευρώ στους αποφοίτους ΙΕΚ

Posted by : Mr. Blog | 15 Φεβ 2013 | Published in

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που υπογράφηκε «Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007 – 2013 σε κάθε απόφοιτο των δημοσίων και ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης που άρχισε την πρακτική του άσκηση από 1.10.2008 έως και 30.6.2015 και την ολοκλήρωσε το αργότερο έως 31.12.2015, καταβάλλεται επιδότηση ύψους οκτακοσίων (800) ευρώ ανά εξάμηνο».

Τι προβλέπει το πρόγραμμα επιδότησης για πρακτική άσκηση αποφοίτων ΙΕΚ Πρακτική άσκηση Αποφοίτων Δημοσίων & Ιδιωτικών ΙΕΚ με επιδοτηση 800 ευρώ.

Η δράση αφορά την υλοποίηση προγραμμάτων προαιρετικής πρακτικής άσκησης των αποφοίτων των Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ στο πλαίσιο δημιουργίας επιτυχών διασυνδέσεων της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης με την αγορά εργασίας. Στόχος είναι να αφομοιωθούν και να συμπληρωθούν οι θεωρητικές γνώσεις και τα εργαστηριακά μαθήματα με την εκπαίδευση στους ίδιους τους δυνητικούς χώρους εργασίας και να προσαρμοστούν οι γνώσεις των αποφοίτων στις πραγματικές ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης των αποφοίτων των Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ αποβλέπει στη βελτίωση των διαδικασιών ένταξης στην αγορά εργασίας με την ενίσχυση των ικανοτήτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων των αποφοίτων, αναγκαίων για την επαγγελματική τους ένταξη καθώς και την αύξηση της απασχόλησης.

Περιλαμβάνει: Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για τους σπουδαστές των Δημοσίων & Ιδιωτικών ΙΕΚ και των άλλων φορέων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης. Παρέχει: Αμοιβή μέχρι 800 € για 6μηνη πρακτική άσκηση σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Φορέα. Ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κλπ. για όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης.

Ωφελούμενοι: 9.200 απόφοιτοι IEK. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης τις προσεχείς ημέρες και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.inedivim.gr/.