Μια απάντηση του Περικλή Ζαγάρα προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς

Posted by : Mr. Blog | 23 Ιαν 2013 | Published in

Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΓΚΑΦΑ ΣΕ ΓΚΑΦΑ!

(Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ VIDEO  ΠΕΡΙ MALL ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ)

Με αφορμή την συνέντευξη του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου αφήνονται και προσωπικές αιχμές εναντίον μου, έχω να δηλώσω ότι ο βουλευτής εκφράζει πολιτικές θέσεις, που κατά την άποψή μου, κινούνται έξω από το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό άλλωστε φάνηκε και στις δηλώσεις που έκανε περί αναρχισμού, στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, οι οποίες αποδοκιμάστηκαν, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τόσο
από τον πρόεδρο όσο και από τον εκπρόσωπο του κόμματος.

Ο βουλευτής στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα ... αδικαιολόγητα των Αθηνών, έπεσε στην προβοκατόρικη παγίδα της κυβέρνησης και με νέες δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δημιούργησε νέα προβλήματα στο χώρο του. Δηλαδή το πηγαίνει από γκάφα σε γκάφα!

Η αριστερά που ξέρω και υπηρετώ με συνέπεια τόσα χρόνια, από την δεκαετία του ΄70, δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την βία ούτε με την αναρχία. Παρά μόνο με τους κοινωνικούς αγώνες, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και του κοινοβουλευτισμού.
Έχω μάθει να σέβομαι τις αρχές της συλλογικότητας και όχι την αρχή των ατομικών αποφάσεων, που συγκρούονται με την κοινωνία. 

Αν ο βουλευτής Β. Διαμαντόπουλος, πιστεύει ότι τα προβλήματα του νομού, θα λυθούν με... ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής, τύπου Βίλας Αμαλία, οφείλει να αιτιολογήσει τις επιλογές του στον κόσμο που τον ανέδειξε. 

Ο ίδιος πάντως όφειλε να είναι παρών, κατά την επίσκεψη του προέδρου Αλέξη Τσίπρα στην Φλώρινα, για να αναδείξουμε όλοι μαζί, το μείζον θέμα του πετρελαίου θέρμανσης. Αντί να διαπληκτίζεται άσκοπα με τους συναδέλφους του στην βουλή και να δημιουργεί προβλήματα στον ίδιο του το κόμμα, σε μια περίοδο που ο κυβερνητικός συνασπισμός, ήταν "κολλημένος με την πλάτη στον τοίχο", από τις εξελίξεις στην λίστα Λαγκάρντ. 

Όσο για τις προσωπικές αιχμές, που αφήνει εναντίον μου, έχω να πω ότι πράγματι πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, διατύπωσα κάποιες προτάσεις σε προσωπικό επίπεδο, για την ενδυνάμωση του ψηφοδελτίου, που ήρθε τέταρτο στις εκλογές του Μαϊου. Οι οποίες όμως ουδέποτε συζητήθηκαν στα τοπικά όργανα του κόμματος και ως εκ τούτου, δεν προέκυψε κάποια απόφαση. 

Όλα τα άλλα τα θεωρώ ψευδή και ανυπόστατα, που δεν τιμούν αυτόν που ανεύθυνα τα διατυπώνει δημόσια





Περικλής Ζαγάρας

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ