Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για το κλείσιμο των σχολείων στο Άργος Ορεστικό

Posted by : Mr. Blog | 1 Οκτ 2012 | Published in


Μετά τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την ανακοίνωση του Δημάρχου Ορεστίδος κ. Κεπακτσόγλου, πως θα κλείσει τα σχολεία του δήμου την τελευταία μέρα της εμποροπανήγυρης του Άργους Ορεστικού, έρχεται η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς να δώσει 
 έμμεσα το
πράσινο φως για το κλείσιμο των σχολείων την Τρίτη.

Η ΔΔΕ Καστοριάς ουσιαστικά "ρίχνει το μπαλάκι" στους διευθυντές, στους συλλόγους διδασκόντων, στους μαθητές και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να πάρουν την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων αφού διευκρινίζει πως"..μπορούν να αναπτύξουν και να εντάξουν στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους σχετικές δράσεις"


Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΔΕ και η ΔΠΕ Καστοριάς.

"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

01/10/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε εφαρμογή των:
Π.Δ. 104/1979 : “Περί σχολικού  και διδακτικού έτους… των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.”
Π.Δ.200/1998 και 201/1998 :”Οργάνωση και λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.”
Ν.3852/2010 : “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης … Πρόγραμμα Καλλικράτης”,
καλούμαστε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με το οριζόμενο από αυτά νομοθετικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολικών  μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Καστοριάς και ως εκ τούτου ενημερώνουμε τις εκπαιδευτικές κοινότητες της περιοχής αρμοδιότητάς μας, και ειδικότερα τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ορεστίδος, ότι την Τρίτη, 2/10/2012 θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμά τους.
Ωστόσο, οι σχολικές μονάδες, ως αναπόσπαστο μέρος της τοπικής κοινωνίας και στα πλαίσια του νομοθετικού πλαισίου περί αργιών και λειτουργίας τους, μπορούν να αναπτύξουν και να εντάξουν στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους σχετικές δράσεις με πρωτοβουλία και ευθύνη των Διευθυντών, των Συλλόγων Διδασκόντων, των Μαθητικών Κοινοτήτων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
Παρακαλούμε πολύ να λάβουν γνώση του παρόντος εγγράφου οι μαθητές και οι γονείς –κηδεμόνες αυτών, δια των κ.κ Δ/ντριών -Δ/ντών.


Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ Δ. Δ. Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


ΣΤΕΛΛΑ Κ. ΤΕΓΟΥ-ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Δ.Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΣΛΑΡΗΣ





Από την άλλη ο δήμαρχος επανέρχεται με νέα ανακοίνωση και επιμένει πως αυτός έχει την αρμοδιότητα να κλείνει τα σχολεία όταν το θεωρεί σκόπιμο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ
Σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 3463/2006 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 94 κεφάλαιο ΣΤ΄ «Μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες στους Δήμους» του Ν. 3852/2010 ο Δήμαρχος Ορεστίδος αποφάσισε τα σχολεία του Δήμου να παραμείνουν κλειστά για αύριο Τρίτη 2 Οκτωβρίου λόγω εμποροπανήγυρης.
Παρακαλούμε το παρόν να διαβαστεί σε όλους τους μαθητές.
Ο Δήμαρχος Ορεστίδος
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου"

Διαβάστε ΕΔΩ τα σχόλια σε παλιότερη ανάρτηση σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων από τον δήμαρχο.