Red Bull "Flugtag": Στην 5η θέση το Τσαρουχόπτερο της Καστοριάς (Video)

Posted by : Αιρετικός | 27 Ιουν 2012 | Published in



To Red Bull "Flugtag" (ημέρα πτήσης στα Γερμανικά) ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Βιέννης της Αυστρίας το 1992 και καθιερώθηκε έκτοτε από την εταιρία RED BULL σαν παγκόσμιο event που λαμβάνει μέρος σε διάφορες παραθαλάσσιες πόλεις ανά τον κόσμo (video και Foto).


Έχει ταξιδέψει σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο όπως το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Σαν Φρανσίσκο, το Ντουμπρόβνικ, την Πράγα και πολλές άλλες.

Φέτος, απογειώθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου όπου οι φίλοι και οι επισκέπτες έζησαν μοναδικές εμπειρίες.

Ο σκοπός είναι απλός! Κερδίζει όποιος καταφέρει με την ιπταμένη κατασκευή του, χωρίς μηχανική υποβοήθηση να διανύσει την μεγαλύτεροι απόσταση στον αέρα βουτώντας από μια ράμπα άλλοτε 9, τώρα 6 μέτρων. Επίσης μετράει η φαντασία και η παρουσίαση του πληρώματος και του σκάφους. Οι προδιαγραφές ορίζουν πως το σκάφος μαζί με τον πιλότο μαζί δεν θα πρέπει να ζυγίζει πάνω από 200 κιλά, και το άνοιγμα των φτερών να μην υπερβαίνει τα 10 μέτρα.



Σημαντικό είναι επίσης στην κατασκευή να μην υπάρχουν στοιχεία επικίνδυνα για τον πιλότο ή αυτούς που θα πέσουν στην θάλασσα από την ράμπα. Μια τρελή λοιπόν παρέα από Καστοριά για άλλους από αγάπη για την πτήση και τα αεροπλάνα και για άλλους εθισμένους στην περιπέτεια αποφάσισε να καταθέσει τα σχέδια της και να συμμετέχει στην διοργάνωση.

Τα μέλη της ομάδας του τσαρουχόπτερο αποτελούν οι: Φίλιππος Παπαδόπουλος, Μάνος Σινόπουλος, Αχχιλέας Αθανασίου και Άρης Αναστασιάδης. Με πολύ μεράκι και ξεκλέβοντας ώρες καθημερινά εργάστηκαν για την υλοποίηση της ιδέας. Όλα πήγαιναν ρολόι άλλα την ημέρα της εκδήλωσης λόγω ισχυρών ανέμων συμφωνήσαμε για την ασφάλεια αεροσκάφους και πιλότου να κατεβάσουμε το ύψος της βάσης από τα 3 στα 1,20 μέτρα κάτι το οποίο δυστυχώς δεν βοήθησε όπως θα δείτε στο σχετικό video στην πτήση.

Βέβαια και η 5η θέση από 45 συμμετοχές δεν είναι και άσχημα αλλά απλά δεν μας αρκεί!!!!!! Στο επόμενο να είστε σίγουροι πως θα πάμε για παγκόσμιο!!! Απολαύστε τα Vιdeo και τις Φωτογραφίες. Η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη!! Keep on walking!!